Sjursenstuene

 

Stuene fikk navnet Sjursenstuene etter oppussingen i 2006.
Peder Nikolaj Sjursen kom til Våler som nyutdannet lege i 1885 og viet resten av sitt liv til denne bygdas ve og vel. Fra 1895 til sin død satt han i herredstyret, som varaordfører 1895-1901 og ordfører 1905-1914. Sjursen ble også valgt inn på stortinget i 1900 og satt der i to perioder for partiet Venstre.

Peder Nikolaj Sjursen var pådriver for at jernbanen ble lagt gjennom Våler. Likeså broforbindelsen over Eidsfossen og Vålers første aldershjem som ble realisert noen år etter hans død 3. august 1915.

 

På Heia Hotell er vi opptatt av god mat og godt drikke. Dette serverer vi gjerne i Sjursenstuene for en mer intim atmosfære. Fra vårt kjøkken får du rustikk, ærlig og smakfull mat med særpreg. Råvarene er lokale og forvandles ikke til det ugjenkjennelige, men behandles med omhu og omtanke der målet er å framheve smaken.

Vi tilbyr en mengde ulike retter etter ditt ønske. Med naturens eget spiskammer utenfor døra har vi også unike muligheter til å tilby deg en kombinasjon av tradisjonell mat med den lille ekstra vrien du ikke får andre steder. I vinkjelleren har vi mye god vin. Alt fra det du forventer å finne, til mer eksklusive årgangsviner. Men eksklusivt betyr ikke nødvendigvis dyrt. Hos oss er ”dyre” viner rimelige. Rett og slett fordi vi unner deg opplevelsen av en årgangsvin uten at det koster deg en liten formue.

Stuene egner seg til mindre selskap eller møter, det kan dekkes til middag for 25 personer i hver av stuene.